toa-heftiba-hBLf2nvp-Yc-unsplash-2

Očista jater

Před samotnou očistou je třeba provést přípravu a změkčení nánosů a usazenin v organismu.

Asi tři až čtyři dny před samotnou procedurou je třeba jíst jen rostlinnou potravu a pít větší množství čerstvých šťáv, které připravíme z dvanácti dílů červené řepy a čtyř až pěti dílů kyselejších jablek.Výhodou je si každý den ráno dávat očistný klystýr.V den očisty si po ranní stolici udělejte klystýr a následně lehce posnídejte.Po lehkém obědě si za jednu až dvě hodiny můžete začít prohřívat jaterní oblast.Samotná očista se zahájí kolem devatenácté hodiny.Připravte si dvě sklenice (2 dl),jednu s olivovým olejem (za studena lisovaným-čím zelenější tím lepší) a druhou sklenici s citronovou šťávou.Vypijte jeden až dva doušky oleje a zapijte stejným množstvím citronové  šťávy.Po patnácti až dvaceti minutách, není-li vám nevolno, vše zopakujte.Zase vyčkejte a celý proces opakujte do vypití obou sklenic.Pokud by jste pití oleje špatně snášeli a chtělo by se vám zvracet, vyčkejte, dokud nevolnost neodezní a po té pokračujte.

Pak si klidně sedněte,čtěte si a zůstaňte v klidu.Můžete si stále zahřívat oblast jater (v pravém podžebří).

Kolem dvacáté třetí hodiny nebo později (může to být i k ránu), kdy je biorytmus jater na vrcholu, se kameny a nečistoty z jater a žlučníku začnou vypuzovat, což se projeví průjmem.Průjem dostanete obvykle i ráno nebo i během dne.Může vyjít velké množství kamenů různých barev a velikostí. Od černé, zelené, žluté s velikostí špendlíkové hlavičky až po velikost fazole.Může z vás vyjít i množství žluči připomínající mazut.Můžete si dát ještě očistný klystýr.

Je důležité, aby první jídlo tvořilo asi půl litru šťávy (mrkev nebo jablko s červenou řepou v poměru 1:5), která játra propláchne.Teprve potom si můžete dát salát, nebo kaši uvařenou ve vodě.

Sdílet

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email